Ūkio ministerija kviečia verslininkus dalyvauti konkurse apdovanojimui „Už nuopelnus verslui“ gauti

Ūkio ministerija kviečia verslininkus pristatyti savo pasiekimus apdovanojimui „Už nuopelnus verslui“ gauti. Paraiškų, kurias įmonės gali teikti pagal 6 nominacijas, laukiama iki š. m. rugsėjo 9 d.

Jau dvyliktą kartą Ūkio ministerija įvertins sėkmingas verslininkų investicijas, įdiegtas inovacijas, pasiektus rezultatus prisidedant prie šalies ekonomikos augimo. Kasmet organizuojamas konkursas verslininkams sudaro galimybę supažindinti visuomenę su įkvepiančiais ir perspektyviais verslo sėkmės pavyzdžiais.

Į nominaciją „Drąsios investicijos“ kviečiamos pretenduoti įmonės, pritraukusios privačių investicijų Lietuvoje ir sukūrusios naujų darbo vietų. Prioritetas skiriamas įmonėms, kurios privačias lėšas investavo į ekonomiškai silpnesnį Lietuvos regioną.

Įmonės, kurios rado naujų rinkų bei verslo partnerių ir tai joms padėjo didinti eksporto mastą, kviečiamos siekti gauti apdovanojimą nominacijoje „Tvirtas žingsnis į eksporto rinkas“.

Į nominaciją „Inovatyvių sprendimų lyderis“ gali pretenduoti įmonės, rinkai pristačiusios visuomenei inovatyvų produktą, įdiegusios naują ar patobulinusios esamą gamybos, logistikos ar vadybos procesą.

Apdovanojimo „Socialinio verslo lyderis“ nominacijoje kviečiamos siekti įmonės ar organizacijos, sėkmingai vykdančios socialinį verslą ir tuo pačiu įgyvendinančios socialinius tikslus.

Ūkio ministerija, siekdama paskatinti moteris ryžtis kurti savo verslą, yra įsteigusi nominaciją „Versli moteris“. Į ją gali pretenduoti ne trumpiau kaip dvejus metus sėkmingai savo verslą plėtojanti verslininkė.

Savo verslą turintys jauni (iki 29 m.) verslininkai ir verslininkės (įmonės ar jos dalies savininkai), sėkmingai plėtojantys savo verslą ne trumpiau kaip 2 metus ir pasiekę gerų rezultatų, gali pretenduoti į nominaciją „Jaunas ir verslus“.

Konkurse norinčios dalyvauti įmonės turi užpildyti anketą ir pagrįsti savo kandidatūrą pagal nominacijos, kurią siekiama gauti, kriterijus. Apdovanojimų „Už nuopelnus verslui“ anketą ir nominacijų kriterijus rasite Ūkio ministerijos interneto svetainėje adresu www.ukmin.lrv.lt/verslo-diena.

Ūkio ministerijos sudaryta komisija išrinks geriausiai nominacijos kriterijus atitikusias ir puikių rezultatų pasiekusias įmones, organizacijas ar asmenis. Su atrinktais įmonių trejetukais visuomenė galės susipažinti vienoje populiariausių šalies interneto svetainių. Nugalėtojai kiekvienoje nominacijoje bus paskelbti ir apdovanoti per š. m. spalio mėn. vykstantį šventinį Ūkio ministerijos renginį – Verslo dieną.

Užpildytų dalyvių anketų Ūkio ministerija laukia iki 2016 m. rugsėjo 9 d. (imtinai) el. paštu verslodiena@ukmin.lt.

Ūkio ministerijos informacija http://ukmin.lrv.lt/lt/news/view_item/id.3071