„Baltijos klasterių forumas 2018”: laikas naujam Baltijos regiono partnerystės lygiui

Globali ekonomika ir spartūs jos pokyčiai skatina mažesnius regionus ieškoti naujų galimybių ne konkuruojant, o bendradarbiaujant. Visos Europos mastu klasteriai spėjo parodyti, kad jų specifika ir veiklos modelis prisideda prie atvirų inovacijų kūrimo, naujų darbo vietų ir stabilaus ekonomikos augimo. Tarptautiškumas ir tarpsektorinis bendradarbiavimas yra vieni pagrindinių ir gyvybiškai svarbių Europos klasterių prioritetų, tačiau Baltijos regionas šioje srityje turi mažai kuo pasigirti ir veikiau daug erdvės bendradarbiavimo tobulinimui.

Kaip greitai būtų galima sukurti Baltijos metaklasterį? Kodėl tai būtų prasminga? Kurie sektoriai yra tam pasiruošę? Nuo ko pradėti?

Tarptautinė konferencija su užsienio ekspertais

Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra (MITA) kviečia visus besidominčius klasteriais ir norinčius daugiau sužinoti apie tarptautinių partnerysčių kūrimą Baltijos regione į pirmąją tokio pobūdžio konferenciją-kontaktų mugę „Baltijos klasterių forumą 2018”, kuri įvyks gegužės 16 d. LITEXPO parodų ir kongresų centre (Laisvės pr. 5, Vilnius).

Renginyje didžiausias dėmėsys bus skiriamas trims pagrindinėms temoms: tarptautiškumui, bendradarbiavimui ir galimybėms. Lietuvos ir užsienio ekspertai savo pranešimuose pateiks svarbiausią informaciją ir įžvalgas susijusias su klasterių politika, finansavimo galimybėmis ir klasteriams skirtomis programomis.

B2B kontaktų mugė

„Baltijos klasterių forumo 2018” antroji dalis pasiūlys dalyviams unikalią platformą kontaktų mezgimui ir naujų partnerių paieškai. Bus organizuojamos B2B sesijos klasteriams ir įmonėms.

Dalyvavimas konferencijoje ir kontaktų mugėje yra nemokamas, tačiau registracija yra būtina dėl riboto vietų skaičiaus. Renginio programa ir registracija į renginį (registracija vyks iki gegužės 7 d.) vyksta Klaster.lt svetainėje. Detalesnė informacija ir instrukcijos dėl dalyvavimo kontaktų mugėje bus išsiųstos užsiregistravusiems dalyviams. Renginys vyks anglų kalba.

„Baltijos klasterių forumas 2018” yra viena iš Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūros (MITA) koordinuojamo projekto „Inovacijų tinklaveikos skatinimas ir plėtra“ (InoLink) veiklų. Projektas finansuojamas Europos regioninės plėtros fondo lėšomis. Projektas vykdomas kartu su partneriu – Lietuvos inovacijų centru (LIC), o jo tikslas – skatinti įmonių jungimąsi į klasterius, didinti klasterių brandą, skatinti augimą bei tarptautinį bendradarbiavimą.

 

MITA informacija