Karščiausios naujienos iš Olandijos maisto slėnio

Asociacijos “Slėnis Nemunas” deleguoti atstovai spalio 23-26 dienomis viešėjo Olandijos maisto slėnyje.  Tai viena iš veiklų, numatytų asociacijos vykdomame projekte “Integruoto mokslo, studijų ir verslo centro (slėnio) “Nemunas” programos įgyvendinimas stiprinant partnerystę ir institucijų veiklą”.  Pagrindinis vizito tikslas – įgyti daugiau tarptautinės patirties vystant slėnio veiklą, kadangi slėnis “Nemunas” per keletą savo veiklos metų sustiprėjo materialiai, jau įsisavino didžiąją dalį skirto finansavimo: pastatė naujus ir rekonstravo dalį anksčiau pastatytų pastatų, įsigijo naujausią mokslinių tyrimų įrangą, subūrė mokslininkų grupes, galinčias teikti rinkai naudingus produktus ir paslaugas bei atlikti mokslinius tyrimus.

Todėl šiandien ypač svarbu panaudoti kitų, pasaulyje sėkmingai veikiančių  slėnių, gerąją patirtį ir stiprinti savojo slėnio žinomumą. Todėl vizito metu buvo siekiama ne tik patiems pamatyti kaip veikia tarptautinį pripažinimą pelnęs slėnis, bet ir pranešti apie Slėnį “Nemunas” bei jo vykdomas veiklas.

Išvykoje dalyvavo atstovai iš asociacijos, Aleksandro Stulginskio universiteto, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Veterinarijos akademijos, Lietuvos agrarinių ir miškų mokslų centro Žemdirbystės instituto. Slėnio atstovų vizitas sutapo su Olandijos maisto slėnio organizuotu kasmetiniu tarptautiniu renginiu  “Maisto slėnis 2013”. Tai buvo puiki galimybė susipažinti su slėnio veikla, pamatyti kaip organizuojami slėnio renginiai, sužinoti koks pačių slėnio dalyvių interesas ir nauda būti  slėnio nariais. Tačiau svarbiausia – pamatėme kaip reikia dirbti, kad slėnį lydėtų sėkmė, kad verslo subjektai siektų narystės slėnyje.

Vizito metu  Maisto slėnio atstovai suorganizavo apžvalginę ekskursiją, kurios metu aplankėme tarptautinį maisto tyrimų centrą NIZO, pasižvalgėme po  technologines laboratorijas, kuriose verslo subjektai  kartu su mokslininkais turi galimybę ne tik  atlikti mokslinius tyrimus, kurti naujus produktus, tyrinėti jų savybes, bet ir vykdyti eksperimentinę bei pramoninę gamybą iki to momento kada įmonė jau išauga ir sustiprėja, kad galėtų savo veiklą vykdyti savarankiškai.

Mus maloniai priėmė Maisto slėnio atstovė, tarptautinių ryšių vadybininkė Anne Mensink. Ji papasakojo apie slėnį, asociacijos veiklą, galimybes bendradarbiauti ir dalintis patirtimi.

Iš kelionės grįžome kupini idėjų, pasiryžę jas realizuoti Slėnyje “Nemunas”.

Daugiau informacijos apie Olandijos maisto slėnio veiklą ir akimirkas iš renginio galima rasti - čia

Asociacijos “Slėnis Nemunas”

KTPC vadovė Irena Kubiliūtė Vedeikienė